Health Factory projekt pokračuje s tématem deprese

1 prosince 2020
  • Poslední měsíc letošního roku je zasvěcen problematice deprese a pohybu
  • Deprese může vyústit v klinickou diagnózu, která ovlivňuje celý život
  • Cvičení a aktivní pohyb má pozitivní vliv na prevenci deprese a stresových stavů

 

Poslední měsíc roku je náročný na psychiku a především v současné době klade velké nároky na každého. Společnost Form Factory proto přichází s tématem deprese a její prevence v rámci svého dlouhodobého projektu #HealthFactory. Podle aktuálních studií může dojít až u 75% lidí k prvním projevům depresivních stavů již před 24. rokem života. Pro prevenci a obranu před depresí je proto často doporučován pravidelný aktivní pohyb a cvičení, které pozitivně ovlivňuje celkový fyzický i psychický stav.

Deprese jako klinická diagnóza dnes působí prakticky na celou populaci a především v dnešní komplikované době a izolaci, která sebou nese i radikálně omezené sociální kontakty. Navíc blížící se zima již neumožňuje provozovat řadu sportů, které mohou být prováděny ve venkovním prostředí a dochází tak ke kumulaci negativních vlivů, které mohou ve svém důsledku vést až k rozvoji depresivních stavů u některých citlivých jedinců. Zcela nový přístup ke zdraví a fitness, v rámci projektu #HealthFactory, který společnost Form Factory prosazuje jako ucelený koncept je určen pro všechny věkové skupiny a umožňuje zapojení i lidí, kteří dosud necvičili nebo aktuálně řeší dílčí zdravotní problémy.

V rámci prevence a obrany před depresivními stavy zařadila společnost Form Factory do svého programu online skupinových lekcí řadu cvičení, která pomáhají při obraně před depresí. V prosinci se tak návštěvníci digitálního portálu fitness.formfactory.cz budou moci aktivně zapojit každý den a cvičit profesionální programy zaměřené především na relaxaci, opomenuty nebudou ani aktivnější typy cvičení. Kromě toho budou u příležitosti opětovného uvolnění vládních opatření od 3. prosince 2020 a znovuotevření všech klubů Form Factory zařazeny pravidelné skupinové lekce, které budou zaměřeny právě na řešení a pomoc při depresivních stavech. Návštěva fitness centra tak může být jednou z cest, jak úspěšně bojovat s úzkostí a náročnou současnou situací.